Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd is een samenwerking tussen de Brede School en de Blauwe Schuit in Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en krijgt de bovenbouw techniekles van Espeq.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Spelmiddagen met een reis door de geschiedenis

Gezelschapspellen  zijn voor alle leeftijden, dus ook voor jong en oud samen! Brede School de Paraplu organiseert leuke spelmiddagen in samenwerking met Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Je speelt de spellen samen met de bewoners. Misschien wonen je (over)groot ouders er wel? Nodig ze dan uit en speel samen! 
 
Er zijn verschillende ouderwetse en nieuwerwetse gezelschapsspelletjes aanwezig waaronder de Belevenistafel en een Braintrainer. Interactieve spellen voor jong en oud. Misschien heb jij thuis een spel wat heel leuk is om te spelen, neem die gerust mee. Het is allemaal mogelijk in de reis door de geschiedenis!
 
De spelmiddagen zijn voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8
Dinsdag 7 mei van 15:30-16:30 uur (inloop 15:30-15:45 uur)
 
Deze activiteit is gratis, wij zorgen voor de thee en de limonade.
Locatie: Het Noorderlandhuis, Raadhuisplein 92 in Hoogkarspel.
Inschrijven kan via: www.bredeschooldeparaplu.nl
Met uw inschrijving gaat u akkoord met het gebruik en publicatie van de foto's voor intern gebruik (Wilgaerden en Brede School de Paraplu).

Arrangement: Moederdag

De tweede zondag in mei is moederdag. Is jouw moeder de allerliefste! ben je op zoek naar een uniek cadeau. In deze creatieve workshop maak jij jouw fleurige cadeau gewoon zelf in een glazen coupe schaaltje met afwerking van vilt. Natuurlijk mag je naar eigen smaak kiezen uit de verschillende bloemensoorten. Ik leg je stap voor stap uit hoe je het mag maken. Er zijn kaartjes aanwezig om een lieve boodschap op te zetten. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis, succes verzekerd!
       
De getoonde afbeeldingen geven een indruk van de materialen en kleuren, die kunnen afwijken tijdens de workshop.   Datum: Woensdag 8 mei 2019 van 13.30 tot 15.00 (aanmelden voor 3 mei 15:00)
De Paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel
 
Programma I Inclusief ondergrond, seizoenmaterialen, decoratie en professionele begeleiding
• Introductie en uitleg door bloemstylist
• Demonstratie bloemstylist
• Zelf creëren onder begeleiding
• Pauze met limonade en iets lekkers
• Zelf creëren onder begeleiding
• Afsluiting 
 
Prijs: Kinderworkshop Moederdag wordt aangeboden voor € 10,00 per kind. 
Aanmelden: Kinderworkshop Moederdag (Vanaf 8 jaar, Max 16 deelnemers)
Meer info op de website van de Brede school De Paraplu www.bredeschooldeparaplu.nl
De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

 

Avondvierdaagse Hoogkarspel 2019

Data: Dinsdag 21 mei t/m vrijdag 24 mei 2019
Start/eind locatie: Op de ijsbaan, Sluisweg in Hoogkarspel 
Starttijden: U kunt starten tussen 18.00 uur en 18.30 uur.
 
Als uw groepje compleet is verzamelt u bij de startboog en zal de organisatie aangeven wanneer u kunt starten. Dit om te voorkomen dat de verkeersregelaars en stempelposten het heel druk krijgen op 1 moment. 
Er wordt i.v.m. verkeersveiligheid en stempelposten niet gestart met wandelen vóór 18.00 uur! 
Aantal kilometers: Iedereen kan kiezen om de 5 of de 7.5 km te lopen (de 7.5 km-lopers krijgen ook een diploma). 
Kosten: € 4,50 per persoon, te voldoen bij inschrijving (begeleiders zijn gratis maar ontvangen geen medaille)
Medaille:Op vrijdag 24 mei ontvangen de kinderen na afloop een medaille, vergeet niet op het inschrijfformulier te vermelden voor welke medaille en welk aantal kilometers je loopt. Reglement: Bij inschrijving gaat men akkoord met het reglement (zie website)
Groepen:
 
• Groepssamenstelling mag in leeftijden / basisschoolgroepen verschillen. Kleuters mogen zich ook inschrijven!
• Per groepje (max. 6 kinderen, maar 1 kind met begeleider mag ook) is het verplicht alle 4 avonden een begeleider mee te laten lopen (hoeft niet elke avond dezelfde te zijn). Loop je met een hele klas of school tegelijk, dan is er nog steeds 1 begeleider per 6 kinderen nodig. 
• Bij onvoldoende begeleiding zullen niet alle liefhebbers mee kunnen doen!
 
Alle info staat op de website www.avondvierdaagse-hoogkarspel.nl
Inschrijven gebeurt alléén nog in de bieb/Streekpunt Streekweg 220.
 
Daar is de werkgroep van de Avond4daagse aanwezig op:
Donderdagavond 9 mei van 18.30 uur tot 20.00 uur
Zaterdagochtend 11 mei van 11.00 uur tot 13.00 uur
Woensdagmiddag 15 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur
Maandagavond 20 mei van 18.30 uur tot 20.00 uur

Ouder en kind adviseur / aanschuiftafels

De Ouder Kind adviseurs in uw gemeente. Voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
 
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur?
Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
 
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
 
Hoe meldt U zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
GRAS GROEIT NIET SNELLER DOOR ER AAN TE TREKKEN,
wél door goede voeding en ruimte om te groeien!

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!