Arrangement: Krans met decoratie "O kom er eens kijken" (VOL)

DEZE WORKSHOP IS VOL!
Op 16 november zal de goedheiligman (als alles goed gaat) weer aankomen in Nederland. Om te zorgen dat Sinterklaas en de pieten jouw huisje niet voorbij gaan maken we voor hen een welkomst krans. Deze hang je opvallend op in huis of aan de deur. Als de pieten naar binnen gluren (of jullie je wel gedragen) zien ze deze vast. Zeker dat ze dan wat pakjes komen brengen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je de welkomstkrans mag maken en natuurlijk mag je naar eigen smaak kiezen uit sfeervolle Sint en Piet decoratie. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis, succes verzekerd!   
 
Datum: Woensdag 20 november 2019 van 14.30 tot 16.00 (aanmelden voor 8 november)
Doelgroep: Vanaf 8 jaar, maximaal 16 deelnemers.
Locatie: de Paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel.
Prijs: € 7,50 per kind, contant en gepast betalen bij aanvang van de workshop
 
Programma: Inclusief ondergrond, materialen, decoratie en professionele begeleiding
• Introductie en uitleg door bloemstylist
• Demonstratie bloemstylist
• Zelf creëren onder begeleiding
• Pauze met limonade en iets lekkers
• Zelf creëren onder begeleiding
• Afsluiting 
 
Inschrijven voor de workshop kunt u doen op het aanmeldformulier van deze website
De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

Arrangement: Krans met decoratie "kerst"

Kerstarrangement in klassiek rood, wit en groen.  
Kerst de mooiste tijd van het jaar! Deze creatieve workshop maak jij jouw eigen klassieke kerstarrangement. Je maakt gebruik van prachtige traditionele kerstdecoratie zoals kerstballen en lint in rood en wit. Deze combineren we met de mooie natuurlijke tinten van echt kerstgroen, dennenappels en mos. Leuk en sfeervol voor op de eettafel om met de hele familie van te genieten. Ik leg je stap voor stap uit hoe je het mag maken en natuurlijk mag je naar eigen smaak kiezen uit leuke decoratie. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis!  
 
Programma: Inclusief ondergrond, seizoenmaterialen, decoratie en professionele begeleiding
•Introductie en uitleg door bloemstylist
•Demonstratie bloemstylist
•Zelf stap voor stap creëren onder begeleiding
•Pauze met limonade en iets lekkers
•Zelf stap voor stap creëren onder begeleiding
•Afsluiting 
 
Datum: Woensdag 18 december 2019 van 14.30 tot 16.00 (aanmelden voor 13 dec.)
Locatie: De Paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel
Prijs: Kinderworkshop Kerst wordt aangeboden voor € 8,50 per kind. 
Aanmelden: Kinderworkshop Kerst (Vanaf 8 jaar, Max 16 deelnemers)

Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd is een samenwerking tussen de Brede School en de Blauwe Schuit in Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en krijgt de bovenbouw techniekles van Espeq.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  M:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl. Deze cursussen worden gratis aangeboden.