Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd wordt uitgevoerd door de Blauwe Schuit Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en komt voor de bovenbouw de Technobiel langs van Espeq. De Brede school huurt Espeq ook in voor technieklessen op school voor de bovenbouw.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Spelmiddagen met een reis door de geschiedenis

Gezelschapspellen  zijn voor alle leeftijden, dus ook voor jong en oud samen! Brede School de Paraplu organiseert leuke spelmiddagen in samenwerking met Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Je speelt de spellen samen met de bewoners. Misschien wonen je (over)groot ouders er wel? Nodig ze dan uit en speel samen! 
 
Er zijn verschillende ouderwetse en nieuwerwetse gezelschapsspelletjes aanwezig waaronder de Belevenistafel en een Braintrainer. Interactieve spellen voor jong en oud. Misschien heb jij thuis een spel wat heel leuk is om te spelen, neem die gerust mee. Het is allemaal mogelijk in de reis door de geschiedenis!
 
De spelmiddagen zijn voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8
Vrijdag 7 december van 15:30-16:30 uur (inloop van 15:30-15:45 uur)
 
Deze activiteit is gratis, wij zorgen voor de thee en de limonade.
Locatie: Het Noorderlandhuis, Raadhuisplein 92 in Hoogkarspel.
Inschrijven kan via: www.bredeschooldeparaplu.nl

Workshop arrangement decoratieve kerstboom ( VOL! )

Deze workshop is vol, inschrijven is niet mweer mogelijk!
Je eigen kerstboom die maak je gewoon zelf! Op een ijzeren frame bekleed met sisal gaan wij aan de slag met materialen en kleuren van de winter (wit, zilver en grijs en een tikkeltje cognac) Het kerstboompje wordt 35 a 40 cm hoog en decoreer jij naar eigen smaak met een keuze uit de aanwezige decoratie. Ik leg je stap voor stap uit hoe je het mag maken. De kerstboom staat gezellig op je bureautje of voor je slaapkamerraam. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis, succes verzekerd! 
 
Op Woensdag 12 december 2018 van 14.00 tot 15.30 (aanmelden voor 5 december)
Prijs: Kinderworkshop decoratieve kerstboom wordt aangeboden voor € 7,50 per kind. 
Locatie de Paraplu, Sluisweg 4, 616 RT Hoogkarspel
 
Programma:Inclusief ondergrond, seizoenmaterialen, decoratie en professionele begeleiding
Introductie en uitleg door bloemstylist
Demonstratie bloemstylist
Zelf creëren onder begeleiding
Pauze met limonade en iets lekkers
Zelf creëren onder begeleiding
Afsluiting 
 
Aanmelden: Kinderworkshop Decoratieve kerstboom (Vanaf 8 jaar, Max 16 deelnemers)
Inschrijven via de website: www.bredeschooldeparaplu.nl 
De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

Aanschuiftafels

Uw Ouder Kind Adviseur (OKA) heeft een vraag aan ÁLLE OUDERS in Drechterland. 
  
De Aanschuiftafels:
Elk jaar worden er aanschuiftafels georganiseerd, met thema's zoals 'Kinderen scheiden mee', 'Positief opvoeden', 'Hoe maak ik mijn kind meer weerbaar', 'Luister 's naar me' en nog veel meer onderwerpen. 
 
Welk onderwerp wilt u besproken hebben, wat heeft uw interesse en wilt u meer over weten? Is er iets wat u bezig houdt en leuk/fijn  lijkt om dit met andere ouders aan tafel te delen? Alles wat te maken heeft over Opvoeden en Opgroeien is van harte welkom. 
 
Laat het per email weten, elke mail wordt persoonlijk beantwoord. Hulp en advies op maat, dus maak er gebruik van.
Uw Ouder kind adviseur biedt hulp bij opvoeden omdat het heel normaal is als je hierover vragen of twijfels hebt. Zij geeft informatie rondom de ontwikkeling van uw kind. Voor kinderen is zij een luisterend oor én steuntje in de rug. En als het nodig is helpt zij ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Er worden inloopspreekuren en de aanschuiftafels georganiseerd. Zij bezoekt de koffieochtendjes van de peuterscholen. Naast dit aanbod kunt u haar altijd spreken op de school van uw kind óf in de praktijk aan de Hoofdstraat 207 1611AA Bovenkarspel.
 
Uw Ouder Kind adviseur, voor al uw vragen en/of zorgen over opgroeien en opvoeden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staat zij u graag te woord. 
 
Contactgegevens zijn c.vanduuren@drechterland.nl T: 06 47 46 23 77
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Algemeen Dansante Vorming groep 1 en 2

De Brede School programmeert ook activiteiten onder schooltijd! Docent Phyllis Kneefel van De Blauwe Schuit laat je lekker even uitleven en plezier hebben in de les. De les is speciaal bedoeld voor jonge kinderen uit de onderbouw en is geheel aan hun leeftijd en behoeftes ingedeeld. De kinderen leren met anderen samen te werken, te ontdekken, zichzelf te uiten in beweging en proeven van de drie basis dansstijlen. ADV staat voor Algemene Dansante Vorming en is voor kinderen de leukste en veiligste manier om met dans en beweging in aanraking te komen. Je werkt naar een leuke eindpresentatie. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit.

Textiele werkvormen voor groep 3 en 4

De Brede School programmeert ook activiteiten onder schooltijd! In 5 weken leer je samen met je klas de fijne kneepjes van hardwerkenen onder leiding van docente Gretie Stelling van de Blauwe Schuit. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit.

Drama lessen groep 7 en 8

De Brede School programmeert activiteiten onder schooltijd! Dramalessen voor groep 7 en 8 onder leiding van Phyllis Kneefel. Aan de slag met theater, beweging en zang. Je werkt samen met anderen en leert de basis. Er wordt samen met jou aan een kleine eindpresentatie gewerkt. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit.

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!

Striptekenen voor groep 5 en 6

De Brede School programmeert activiteiten onder schooltijd! Striptekenen voor de bovenbouw onder leiding van echte striptekenaar Paul Stoel van de Blauwe Schuit. In 5 weken leer jij alle tips en trics om je eigen strips te tekenen. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit.