Straatspeeldag 10 juni 2020

Op woensdag 10 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Dit is een jaarlijks gehouden dag in Nederland met het doel kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te sporten in hun eigen buurt. Vanuit Team Sportservice organiseren wij dit jaar daarom voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 in de gemeente Drechterland een beweegspeurtocht.  

De speurtocht wordt in Hoogkarspel (Brede school de Paraplu, Sluisweg 4) en Venhuizen (`t Centrum, Twijver 66) aangeboden en er wordt gestart tussen 14:00 - 16:00 uur.

In de bevestigingsmail (deze wordt 8 juni verzonden) staat informatie over de exacte tijd. Heeft jouw school een continurooster? Geef dan aan vanaf wanneer je kunt deelnemen. Hier houden wij rekening mee. 

De speurtocht wordt gelopen in groepjes tussen de 4 en 6 personen die je zelf samenstelt. Onderweg zullen er verschillende beweegopdrachten moeten worden uitgevoerd. Jouw groepje krijgt een tasje met een aantal benodigde materialen. Op de startlocatie staat een bewegingsconsulent van Team Sportservice klaar om de groepjes te ontvangen en een tasje mee te geven. 

Om het aantal deelnemers te kunnen inventariseren is het belangrijk dat je aanmeldt vóór 7 junidoor onderstaand formulier in te vullen en op te sturen naar Linda Broersen-van den Berg, lvandenberg@teamsportservice.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wees er snel bij, want Vol = Vol. 

Wanneer er kinderen meedoen uit groep 3 t/m 5, is er een begeleider van minimaal 18 jaar verplicht. Kinderen vanaf groep 6 mogen zonder begeleiding als de ouders daar toestemming voor geven op het aanmeldformulier. 

Wij zien de aanmeldingen graag tegemoet!

Een sportieve groet, 

Team Sportservice 

lvandenberg@teamsportservice.nl

0229-287700

De Paraplu helpt!

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd.

Om verspreiding tegen te gaan, heeft Brede School de Paraplu alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 1 juni.

De straten worden steeds leger, we raken gewend aan maatregelen, houden anderhalve meter afstand, blijven zoveel mogelijk thuis, wassen handen tot ze uitdrogen en barsten.

Maar wij barsten niet. Wij helpen elkaar en denken om elkaar!
Omzien naar elkaar betekent in deze tijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar even bellen, appen, briefje in de bus of boodschappen doen. Kunnen wij u digitaal ontmoeten? Brede School de Paraplu is er voor iedereen! Wij blijven bereikbaar voor hulpvragen of gewoon een praatje

E-mail adres: info@bredeschooldeparaplu.nl of via telefoonnummer: 06-18119304.

 

We hebben alvast wat websites uitgezocht voor kinderen én hun ouders welke goed van pas komen bij thuisonderwijs:

Tips voor ouders:

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Ouders/Tien-tips-in-het-omgaan-met-de-nieuwe-thuissituatie

Leeromgevingen en tips:

https://www.boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/

https://www.dekopieermap.nl/?domein=198&methode=0#

http://lettercircusdigitaal.delubas.nl/

https://uitdekunst.muziekdans.delubas.nl/home/partnerscholen

https://uitdekunst.tekenenhandvaardigheid.delubas.nl/home/info/handleiding

https://wij-leren.nl/praktische-tips-thuis-leren.php

https://www.gezinnig.nl/free-printables/thuisklets-printable.html?fbclid=IwAR2cxQGwmfmgFAY7GCcpS2WP1vjX20SnsOWau0tup3CpykqM48m3MAhMoQ8

https://video.scholieren.com/?fbclid=IwAR0JSl6WDm1NsTs5dIFVV2o-khWd5t5ZtcL8eN25iLVPAhrwFoepATAYI_Y

https://schooltv.nl/
https://www.zapp.nl/tv-kijken

Kunst:
https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/deze-veertien-beroemde-musea-bieden-online-tours-die-je-vanuit-thuis-kan-bekijken/article-news-1577081.html?utm_medium=social_knack&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3x1CE9CzzOm8GTPEGMnuFaNU

a FYxeebgqEfSLDOgKxoRFpiGMtvg-dFYQ&cookie_check=1584530796#Echobox=1584363492
https://www.flowmagazine.nl/lezen/diy/youtube-lessen-voor-tekenen-en-schilderen.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR21ez0Rl1W2J8PO-8NB43JWre5q2VyzP2yieam5vtbmEtz5U54ZE8BSYuw#Echobox=1584360971

Natuur en Milieu:
https://www.wwf.nl/jeugd/educatie/toekomstkunde/lessen-thuis?utm_source=facebook&utm_medium=ad&utm_campaign=toekomstkundethuis&utm_content

= toekomstkundethuis&fbclid=IwAR3umoaPQNf-lyCDUirIdvLzeBD-0cKbEOIGckdhQfgRFjO5JKL0OpbX0L8

Literatuur:
https://www.365dagensuccesvol.nl/nl/landing/ebook/18709/glimlach-van-een-kind/18706/?utm_source=slack&utm_medium=referral&utm_campaign=kind-ebook&utm_content=share&utm_term=&fbclid=IwAR3aKglS8I7dqK1bB5aeLnOJUXNofT0azp79F

A42Lw3WdJX-HbjIzCoQLTs

Kids corona krant:
https://www.kidscoronakrant.nl/?fbclid=IwAR3DZ0qpEUzKPqmCptG0xMuNl2hBKE3eSOf9Arnv_

tZgA8aSAd94p1G2ePE

Nieuws vanuit de Brede School

Vanwege het Corona virus zijn alle activiteiten gestopt tot 1 juni 2020. Wij houden je op de hoogte op deze activiteiten pagina.
 
De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd wordt voor het merendeel uitgevoerd door de Blauwe Schuit Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks. Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel en Drama onder leiding van Phyllis Kneefel. 
 
Pieter Chattellon verzorgt het muzikale onderwijs op de basisscholen onder de vlag van de Brede School. In september is er een voorleestraining voor groep 6 in de bibliotheek. Wij organiseren samen met Espeq Technieklessen voor de bovenbouw en de Tech-mobiel op school. In samenwerking met het verzorgingshuis Noorderlandhuis bieden wij activiteiten aan waarbij jong en oud samenkomt. Na schooltijd is er dit jaar een cursus Frans voor kinderen en zijn er diverse creatieve middagen bloemschikken. We maken drones en leren drone vliegen, bezoeken een kinderlezing expositie Marius van Dongen en natuurlijk is er de jaarlijkse marsepein sint knutsel workshop. In samenwerking met de werkgroep avondvierdaagse Hoogkarspel liggen er weer leuke routes klaar voor deze jaarlijkse editie!

Kinderlezing “De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zijn alle activiteiten gestopt tot 1 juni 2020.  Wij houden je op de hoogte als er een nieuwe datum is voor de kinderlezing Opa Jan

 Een uitje voor het hele gezin! Marius van Dokkum: unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte 'De Mantel', geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

 
Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….
 
We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.
 
Zaterdag 4 april 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte "De Mantel" 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa's oma's en de rest van het gezin!
 
Alleen op reservering: via het inschrijfformulier op deze website
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt.
Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis.