Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd is een samenwerking tussen de Brede School en de Blauwe Schuit in Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en krijgt de bovenbouw techniekles van Espeq.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Spelmiddagen met een reis door de geschiedenis

Gezelschapspellen  zijn voor alle leeftijden, dus ook voor jong en oud samen! Brede School de Paraplu organiseert leuke spelmiddagen in samenwerking met Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Je speelt de spellen samen met de bewoners. Misschien wonen je (over)groot ouders er wel? Nodig ze dan uit en speel samen! 
 
Er zijn verschillende ouderwetse en nieuwerwetse gezelschapsspelletjes aanwezig waaronder de Belevenistafel en een Braintrainer. Interactieve spellen voor jong en oud. Misschien heb jij thuis een spel wat heel leuk is om te spelen, neem die gerust mee. Het is allemaal mogelijk in de reis door de geschiedenis!
 
De spelmiddagen zijn voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8
Dinsdag 26 februari van 15:30-16:30 uur (inloop 15:30-15:45 uur)
Vrijdag 29 maart van 15:30-16:30 uur(inloop 15:30-15:45 uur)
Dinsdag 7 mei van 15:30-16:30 uur (inloop 15:30-15:45 uur)
 
Deze activiteit is gratis, wij zorgen voor de thee en de limonade.
Locatie: Het Noorderlandhuis, Raadhuisplein 92 in Hoogkarspel.
Inschrijven kan via: www.bredeschooldeparaplu.nl
Met uw inschrijving gaat u akkoord met het gebruik en publicatie van de foto's voor intern gebruik (Wilgaerden en Brede School de Paraplu).

De aanschuiftafel: de kracht van positief opvoeden

Voor álle ouders en verzorgers met kinderen in de gemeente Drechterland 
    
Kinderen opvoeden is een belangrijke, uitdagende taak, die niet altijd even gemakkelijk is. Soms heb je het idee dat je alles zelf moet uitzoeken.Een goede opvoeding vindt plaats in je eigen 'buurtje', wissel daarom ervaringen uit met anderen, help elkaar! Het is leuk, leerzaam én gezellig om te praten over je kind(eren) en de manier waarop je met elkaar omgaat.Je komt in contact met andere ouders om over opvoeding te praten en van elkaar te leren. En het is ook gewoon gezellig! Kinderen hebben veel tijd en aandacht nodig. Er zijn ook momenten dat het jou niet uitkomt. Wat doe je als je even rustig met iemand wilt bellen of praten zonder steeds onderbroken te worden? Hoe kun jij je kind leren ruzies op te lossen. Vind je het fijn eens te praten met andere ouders en deskundigen over de opvoeding? Of alleen te luisteren? U bent van harte welkom, neem gerust iemand mee.
 
Wie: Voor álle ouders en andere opvoeders
Wat: De aanschuiftafel met als thema : DE KRACHT VAN POSITIEF OPVOEDEN 
Waar: RK Basisschool Het Kerspel   Nachtegaal 1  1616HB Hoogkarspel
Wanneer: Woensdag 27 maart  staat vanaf 8.30 uur de koffie en thee klaar
We beginnen om 8.45 u en het duurt tot ongeveer 10.15. Als u later aanschuift is dat ook geen probleem, loop gerust naar binnen!           
 
Linda Besseling jeugdverpleegkundige  (GGD NHN) met Caroline van Duuren Ouder-Kind Adviseur.

Kinderworkshop voorjaar (VOL!)

Arrangement: Voorjaarsarrangement op houten stronkje met decoratie.  (deze zit vol, reserveren is niet meer mogelijk)
Het voorjaar is net begonnen en de buitenplanten beginnen te groeien na de winterslaap. Met dit  voorjaarsarrangement haal jij de lente en het zonnetje alvast in huis. Jij gaat aan de slag met prachtige voorjaarsmaterialen zoals eieren, veren en bloemen die symbool staan voor het voorjaar. Vaak als teken van nieuw leven of vruchtbaarheid. Ik leg je stap voor stap uit hoe je voorjaarsarrangement mag maken. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis, succes verzekerd! 
      
Datum: Woensdag 3 april 2019 van 14.00 tot 15.30 (aanmelden voor 29 maart 15:00)
locatie: De Paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel.
 
Programma: Inclusief ondergrond, voorjaarsmateriaal & decoratie en professionele begeleiding
• introductie en uitleg door bloemstylist
• demonstratie bloemstylist
• zelf creëren onder begeleiding
• pauze met limonade en iets lekkers
• zelf creëren onder begeleiding
• afsluiting 
 
Prijs: De kinderworkshop Voorjaar wordt aangeboden voor € 7,50 per kind. 
Aanmelden: Kinderworkshop Voorjaar (Vanaf 8 jaar, Max 16 deelnemers).
Inschrijven voor de workshop kunt u doen via de inschrijfpagina op deze website. De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

Ouder en kind adviseur / aanschuiftafels

De Ouder Kind adviseurs in uw gemeente. Voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
 
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur?
Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
 
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
 
Hoe meldt U zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
GRAS GROEIT NIET SNELLER DOOR ER AAN TE TREKKEN,
wél door goede voeding en ruimte om te groeien!

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!