Drone workshop groep 8

Op woensdag 5 en 26 februari kunnen tieners uit groep 8  van de verschillende basisscholen in Hoogkarspel ieder een eigen drone in elkaar bouwen.
  
Drones zijn hot op dit moment, tijd om tieners hiermee in aanraking te brengen en ze te laten zien welke mogelijkheden er zijn met drones op dit moment en in de nabije toekomst.Op basis van een uniek concept biedt de Bredeschool de Paraplu in samenwerking met DroneLaps uit Hoogkarspel tieners de uitgelezen kans om de techniek achter de drones te leren. Waarom verschillende propellers, hoe blijft een drone in evenwicht en waarom gelden er andere regels voor buiten en binnen vliegen? Vragen die niet onbeantwoord zullen blijven.
 
Tieners die aan deze activiteit deelnemen krijgen een goede indruk voor een toekomstige beroepskeuze. Drones zullen op steeds meer manieren worden gebruikt voor allerlei toepassingen, dit zal ook worden verteld in de workshop. Tijdens deze 2 uur durende workshop bouwt de deelnemer een eigen recreatieve drone die in de hand past. Een duidelijke instructie geeft per stap aan waar de onderdelen voor zijn. Wanneer de drone in elkaar gezet is wordt er onder deskundige begeleiding gestart met veilig te leren vliegen in de aangrenzende sporthal en staat hier dan ook een raceparcours klaar. 
 
Datum: woensdag 5 of/en 26 februari 2020
Tijd: 16:00-18:00 uur
Doelgroep: Groep 8 basisonderwijs 11/12 jaar
Kosten: € 35,- p.p. inclusief de drone. Betaling contant en bij aanvang workshop
Locatie: de Paraplu, Sluisweg 4 in Hoogkarspel
Reserveren via het inschrijfformulier op deze website.

Kinderworkshop Valentijn bloementaartje

Op 14 februari wordt Valentijnsdag gevierd. Deze dag geven we mensen die we extra lief vinden aandacht. Maak je eigen Valentijns bloementaartje. We gebruiken natuurlijk alle symbolen die met de liefde te maken hebben zoals het hart, de kleuren rood en roze en voor een lang houdbaar resultaat maken we gebruik van zijdebloemen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je het mag maken. Het Valentijns arrangement mag je op Valentijnsdag weggeven aan iemand die je extra lief vindt. Er zijn kaartjes aanwezig om een lieve boodschap op te zetten. Elk kind gaat met een mooi resultaat naar huis, succes verzekerd!
  
Programma: inclusief ondergrond, themamaterialen, decoratie en professionele begeleiding
• Introductie en uitleg door bloemstylist
• Demonstratie bloemstylist
• Zelf creëren onder begeleiding
• Pauze met limonade en iets lekkers
• Zelf creëren onder begeleiding
• Afsluiting 
   
Datum: Woensdag 12 februari 2020
Tijd: 14.30 tot 16.00 (aanmelden voor 7 februari 15:00)
Locatie: Brede School de paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel
Prijs: € 7,50 per kind. 
Doelgroep: vanaf 8 jaar
Reserveren: via deze website (inschrijfformulier)
 
De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd is een samenwerking tussen de Brede School en de Blauwe Schuit in Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en krijgt de bovenbouw techniekles van Espeq.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!

Opgroeien en opvoeden

Ouder Kind Adviseur; voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
Hoe meldt u zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  M:0646442726
 
 
Cursus Positief Opvoeden - GGD Hollands Noorden
De cursus Positief Opvoeden is voor opvoeders met kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Het is fijn om met andere ouders te praten en te horen dat je er niet alleen voorstaat.  Investeren in de toekomst loont! 
 
Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl. Deze cursussen worden gratis aangeboden.