kinderworkshop Moederdag

Arrangement: Bloemen cup cakes met seizoensbloemen en decoratie.

let op! nog maar een beperkt aantal plekken!

Is jouw moeder de allerliefste!, en ben je op zoek naar een uniek cadeau voor Moederdag? In deze creatieve workshop maak jij jouw persoonlijke cadeau voor je moeder. Kom gezellig en leef je uit met de mooiste bloemen en materialen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je het mag maken en natuurlijk mag je naar eigen smaak kiezen uit leuke decoratie. Elk kind gaat met een set van drie unieke bloemen cup cakes in een feestelijke verpakking naar huis, succes verzekerd! Programma is inclusief ondergrond, seizoensbloemen, decoratie en professionele begeleiding

• Introductie en uitleg door bloemstylist
• Demonstratie bloemstylist
• Zelf creëren onder begeleiding
• Pauze met limonade en iets lekkers
• Zelf creëren onder begeleiding
• Afsluiting 
 
Datum: Woensdag 9 mei 2018 van 14.00 tot 15.30 (aanmelden voor 4 mei 15:00 uur)
Locatie: de Paraplu, Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel
Prijs: Kinderworkshop Moederdag wordt aangeboden voor € 7,50 per kind. 
Aanmelden I Kinderworkshop Moederdag (Vanaf 8 jaar, Max 16 deelnemers)
 
De workshop wordt begeleid door Karin Schoorl, Bloemstylist bij Insignia naturae. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg Insignia naturae via Facebook of Instagram.

Workshop moederdag voor volwassenen

Arrangement: Bloementaart met seizoensbloemen op een schaal.   

Bloementaarten zijn unieke sfeervolle bloemenstukken. Hoe leuk om samen met je moeder/schoonmoeder of bonusmoeder aan de slag te gaan om ieder een feestelijke bloementaart te maken! Een bloementaart is simpelweg gezegd een bloemstuk in de vorm van een taart. In twee en half uur leg ik je stap voor stap uit hoe je een bloementaart maakt en ga je zelf aan de slag. Bij het samenstellen kiezen we voor een keur aan bloemen van het seizoen. Elke deelnemer maakt en kiest zijn eigen unieke combinatie. Komen jullie ook om samen voor een gezellige creatieve avond?

Datum: Woensdag 9 mei 2018 van 20.00 tot 22.30 (aanmelden voor 1 mei 15:00)
Locatie: sportcafé de Sluis, Sluisweg 2, 1616 RT Hoogkarspel
Programma: inclusief schaal, seizoensbloemen & decoratie en professionele tips en tricks
Introductie en uitleg door bloemstylist
Demonstratie bloemstylist
Zelf creëren onder begeleiding
Pauze met koffie of thee en iets lekkers
Zelf creëren onder begeleiding
Afsluiting
 
Prijs: de workshop Moederdag wordt aangeboden voor 35,00 per persoon
Aanmelden: workshop Moederdag (Vanaf 16 jaar)
Dit kan per e-mail insignianaturae@ziggo.nl o.v.v. Moederdag en je naam, adres, het aantal personen en je telefoonnummer. Of via de webshop. Kijk ook eens op de website www.insignianaturae.nl of volg ons via Facebook of Instagram. Het doorgaan van de workshop is onder voorbehoud van voldoende deelname (minimaal 10 deelnemers en maximaal 16 deelnemers). Als de workshop niet doorgaat word je hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Cursus Frans voor groep 7 en 8

Let op! nog maar een beperkt aantal plekken!
 
Je ouders leerden vroeger nog 'Papa fume une pipe et maman fait la cuisine'. Nu is het aan jou de beurt, en dan wel op een veel leukere manier! Straks kun jij je ouders laten zien hoe het moet: op vakantie 'une bière' bestellen voor papa of 'un verre de limonade' voor je broertje of zusje? Dat is na deze cursus een eitje voor jou!
 
Samen gaan we op een leuke en laagdrempelige manier aan de slag met het leren van de Franse taal. Dit is geen stoomcursus Frans, maar een toffe activiteit waarbij jij in een veilige omgeving de eerste stappen kunt zetten naar het leren van de Franse taal! Aan het eind van de cursus is het voor ons het belangrijkst dat je aan het eind van de cursus met zelfvertrouwen kunt laten zien wat je geleerd hebt en daar vooral plezier in hebt gehad. Wij werken met kleine groepen, maximaal 12 leerlingen per cursus. Jullie docentes: Alysha Koomen en Linde Brugman. Eind studenten op het Martinus College in Grootebroek.
 
Data: Vrijdag 18,25 mei 1,8,15,22,29 juni, 6 juli
Tijd: 15:45 - 16:45 uur
Doelgroep: groep 7 & 8 van het basisonderwijs
Locatie: mediatheek van basisschool 't Kerspel 
Adres: Nachtegaal 1 in Hoogkarspel
Deelname: € 20,- voor 8 lessen, betaling graag contant 
en bij aanvang van de 1e les
inschrijven via inschrijfformulier op deze website.

Workshop klei voor kinderen

Workshop klei voor kinderen! Experimenteren met klei en andere materialen, zoals takjes, rietjes, steentjes, wol en nog meer. Maak je eigen kunstwerk. Je mag zelf weten hoe het wordt.
  
Door: Judy Bijman, basisschool leerkracht.
Datum: maandag 21 mei (2 pinksterdag).                   
Tijd: 13.00 -14.30 uur
Leeftijd: 5 tot 10 jaar
Entree:  € 2,50 per kind, contant betalen bij aanvang.
Plaats: Brede School de Paraplu, Sluisweg 4, Hoogkarspel

Kleuterdans / ADV op basisschool Meester Spigt

De Brede School programmeert ook onder schooltijd! Docent Phyllis Kneefel van De Blauwe Schuit laat je lekker even uitleven en plezier hebben in de les. De les is speciaal bedoeld voor jonge kinderen uit de onderbouw en is geheel aan hun leeftijd en behoeftes ingedeeld. De kinderen leren met anderen samen te werken, te ontdekken, zichzelf te uiten in beweging en proeven van de drie basis dansstijlen. ADV staat voor Algemene Dansante Vorming en is voor kinderen de leukste en veiligste manier om met dans en beweging in aanraking te komen. Je werkt naar een leuke eindpresentatie. Wanneer: periode maart/april 2018. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit

Textiel lessen op 't Kerspel en 't Skitteljacht

De Brede School programmeert ook onder schooltijd! Voor de bovenbouw start in maart 2018 handwerken op basisscholen 't  het Kerspel en 't Skitteljacht. In 5 weken leer je samen met je klas de fijne kneepjes van hardwerkenen onder leiding van docente Gretie Stelling van de Blauwe Schuit. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit

Drama lessen op het Kerspel

De Brede School programmeert ook onder schooltijd! In maart/april zijn er voor de groepen 7/8 van basisschool 't kerspel weer Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Aan de slag met theater, beweging en zang. Je werkt samen met anderen en leert de basis. Er wordt samen met jou aan een kleine eindpresentatie gewerkt. Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Blauwe Schuit

Theaterstuk "Roadtripping"door theatergroep the passengers

Vol trots presenteren wij theaterstuk "Road Tripping" een educatieve voorstelling  voor de groep 8 leerlingen van alle basisscholen uit de Gemeente Drechterland. Tijdens deze interactieve voorstelling krijg je mee hoe theatergroep  "de Passengers" taboes doorbreekt in een prachtige voorstelling over vijf vrienden op een spannende Roadtrip naar volwassenheid. 
 
De volgende onderwerpen worden aan de orde gebracht: pesten, discriminatie, drugs, geweld en homoseksualiteit. De voorstelling laat zien hoe je door het delen van je problemen je verbonden kunt voelen met de mensen om je heen en je er niet alleen voor staat. Deze voorstelling en het bijbehorende nazorgtraject wordt georganiseerd vanuit Jeugdwerk Drechterland.
 
voorsteling voor Roelof van Wienesse, Jan Luijken school en het Padland op donderdag 24 mei om 09:30 tot 11:00 uur
Locatie: Dorpshuis Het Centrum, Twijver 66 in  Venhuizen.
 
Voorsteling voor 't Kerspel, 't Skitteljacht, MR. Spigtschool, westwoud en pancratius op donderdag 24 mei om 13:30 tot 15:00 uur
Locatie: Reigersnest, Nachtegaalstraat 1 in Hoogkarspel

Nieuwe keyboards voor de muzieklessen

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op de Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Dit seizoen kan ook 't Skitteljacht starten met muziekonderwijs. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. In januari 2017 gaat Pieter verder met de wekelijkse lessen onder schooltijd op basisschool 't Skitteljacht. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd op 't Skitteljacht. Ook hebben we in 2017 geinvesteerd in nieuwe keyboard voor de muzieklessen van Pieter!