Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd wordt uitgevoerd door de Blauwe Schuit Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en komt voor de bovenbouw de Technobiel langs van Espeq. De Brede school huurt Espeq ook in voor technieklessen op school voor de bovenbouw.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Workshop Drone bouwen en vliegen

Op woensdag 6 (VOL!) of 13 februari kunnen tieners uit groep 8  van de verschillende basisscholen in Hoogkarspel ieder een eigen drone in elkaar bouwen. Drones zijn hot op dit moment, tijd om tieners hiermee in aanraking te brengen en ze te laten zien welke mogelijkheden er zijn met drones op dit moment en in de nabije toekomst.
 
Op basis van een uniek concept biedt de Bredeschool de Paraplu in samenwerking met DroneLaps uit Hoogkarspel tieners de uitgelezen kans om de techniek achter de drones te leren. Waarom verschillende propellers, hoe blijft een drone in evenwicht en waarom gelden er andere regels voor buiten en binnen vliegen? Vragen die niet onbeantwoord zullen blijven.
Tieners die aan deze activiteit deelnemen krijgen een goede indruk voor een toekomstige beroepskeuze. Drones zullen op steeds meer manieren worden gebruikt voor allerlei toepassingen, dit zal ook worden verteld in de workshop. 
 
Tijdens deze 2 uur durende workshop bouwt de deelnemer een eigen recreatieve drone die in de hand past. Een duidelijke instructie geeft per stap aan waar de onderdelen voor zijn. Wanneer de drone in elkaar gezet is wordt er onder deskundige begeleiding gestart met veilig te leren vliegen in de aangrenzende sporthal en staat hier dan ook een raceparcours klaar. 
  
Datum: woensdag 6 (VOL!) of 13 februari 2019
Tijd: 16:00-18:00 uur
Kosten: € 35,- p.p. inclusief de drone. Betaling contant en bij aanvang workshop
Locatie: de Paraplu, Sluisweg 4 in Hoogkarspel

Spelmiddagen met een reis door de geschiedenis

Gezelschapspellen  zijn voor alle leeftijden, dus ook voor jong en oud samen! Brede School de Paraplu organiseert leuke spelmiddagen in samenwerking met Het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Je speelt de spellen samen met de bewoners. Misschien wonen je (over)groot ouders er wel? Nodig ze dan uit en speel samen! 
 
Er zijn verschillende ouderwetse en nieuwerwetse gezelschapsspelletjes aanwezig waaronder de Belevenistafel en een Braintrainer. Interactieve spellen voor jong en oud. Misschien heb jij thuis een spel wat heel leuk is om te spelen, neem die gerust mee. Het is allemaal mogelijk in de reis door de geschiedenis!
 
De spelmiddagen zijn voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8
Dinsdag 26 februari van 15:30-16:30 uur (inloop 15:30-15:45 uur)
Vrijdag 29 maart van 15:30-16:30 uur(inloop 15:30-15:45 uur)
Dinsdag 7 mei van 15:30-16:30 uur (inloop 15:30-15:45 uur)
 
Deze activiteit is gratis, wij zorgen voor de thee en de limonade.
Locatie: Het Noorderlandhuis, Raadhuisplein 92 in Hoogkarspel.
Inschrijven kan via: www.bredeschooldeparaplu.nl
Met uw inschrijving gaat u akkoord met het gebruik en publicatie van de foto's voor intern gebruik (Wilgaerden en Brede School de Paraplu).

Aanschuiftafels

Uw Ouder Kind Adviseur (OKA) heeft een vraag aan ÁLLE OUDERS in Drechterland. 
  
De Aanschuiftafels:
Elk jaar worden er aanschuiftafels georganiseerd, met thema's zoals 'Kinderen scheiden mee', 'Positief opvoeden', 'Hoe maak ik mijn kind meer weerbaar', 'Luister 's naar me' en nog veel meer onderwerpen. 
 
Welk onderwerp wilt u besproken hebben, wat heeft uw interesse en wilt u meer over weten? Is er iets wat u bezig houdt en leuk/fijn  lijkt om dit met andere ouders aan tafel te delen? Alles wat te maken heeft over Opvoeden en Opgroeien is van harte welkom. 
 
Laat het per email weten, elke mail wordt persoonlijk beantwoord. Hulp en advies op maat, dus maak er gebruik van.
Uw Ouder kind adviseur biedt hulp bij opvoeden omdat het heel normaal is als je hierover vragen of twijfels hebt. Zij geeft informatie rondom de ontwikkeling van uw kind. Voor kinderen is zij een luisterend oor én steuntje in de rug. En als het nodig is helpt zij ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Er worden inloopspreekuren en de aanschuiftafels georganiseerd. Zij bezoekt de koffieochtendjes van de peuterscholen. Naast dit aanbod kunt u haar altijd spreken op de school van uw kind óf in de praktijk aan de Hoofdstraat 207 1611AA Bovenkarspel.
 
Uw Ouder Kind adviseur, voor al uw vragen en/of zorgen over opgroeien en opvoeden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staat zij u graag te woord. 
 
Contactgegevens zijn c.vanduuren@drechterland.nl T: 06 47 46 23 77
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!