Zomer beweegtasje

Een plezierige zomervakantie voor kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen

Vierhonderd kinderen uit gezinnen in de gemeente Drechterland, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. Zij kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje dat in het leven is geroepen door Team Sportservice. Juist voor diegene waarvoor het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan, spelletjes te spelen op de nieuwste Playstation of lid te zijn van een (sport)vereniging.

Sabine van Lochem (Team Sportservice West-Friesland): 'Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn. Zeker nu in deze bijzondere coronaperiode meer gezinnen niet op vakantie gaan en thuis blijven. En voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Wij bieden hierin graag ondersteuning met de zomer beweegtasjes, speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit gezinnen met een kleine beurs. Met het tasje  reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen'.

Samenwerking  De inhoud van het tasje is zorgvuldig samengesteld en varieert per gemeente. In de tasjes zit: sport- en spelmateriaal, een boek met allerlei beweeg- en knutselideeën, vouchers en een receptenboekje. Buurtsportcoach, Fleur de Wit: 'De inhoud van het tasje is tot stand gekomen met medewerking van lokale bedrijven. Zonder hen was het niet mogelijk om tot dit diverse aanbod te komen. Wij willen dan ook de Rabobank, Microsoft, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Drukkerij 't Venhuis en Jong Leren Eten alvast hartelijk bedanken! Op de website staat een overzicht van alle partners die betrokken zijn bij dit project'.

Wanneer er organisaties zijn die het ook belangrijk vinden om deze kinderen een geweldige zomer te bezorgen en nog iets aan het tasje willen toevoegen dan kunnen zij tot 1 juli contact opnemen met Team Sportservice

Aanmelden  Kinderen van 4 tot 12 jaar, uit gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje van Team Sportservice via de website. De tasjes kunnen in de eerste week van de zomervakantie worden opgehaald bij onze uitdeelpunten, kijk hiervoor op onze website. Let op: er is een beperkt aantal beschikbaar. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via telefoonnummer: 0229 28 77 00

Kinderlezing “De wondere wereld van Opa Jan”

Vanwege het Corona virus zijn alle buitenschoolse activiteiten gestopt tot 1 september 2020.  Wij houden je op de hoogte als er een nieuwe datum is voor de kinderlezing Opa Jan.

 Een uitje voor het hele gezin! Marius van Dokkum: unieke kans! normaal alleen open voor grote groepen.

Opa Jan is de hoofdfiguur uit de zevendelige kinderboekenserie van de kunstschilder (en de oud Andijker) Marius van Dokkum. In de gezellige en sfeervolle Expositieruimte 'De Mantel', geeft zijn zus Annet Mantel-van Dokkum een kinder(voor)lezing over de wondere wereld van Opa Jan.

 
Opa Jan is een oude man met een dikke buik en een zwarte alpino pet op zijn hoofd en klompen aan die drie maten te groot zijn. Opa Jan woont met al zijn dieren in een scheef en rommelig huisje. Er gebeuren altijd gekke dingen bij opa Jan, maar gelukkig weet hij altijd wel een oplossing te bedenken, gewoon omdat Opa Jan een hele slimme opa is….
 
We gaan een gezellige quiz doen, in en rond het Opa Jan huisje. Het Opa Jan huisje is gebouwd helemaal naar het voorbeeld uit de Opa Jan boeken. Alles is scheef, de scheve voordeur, de scheve schoorsteen. En niet te vergeten de wc van Opa Jan. De stoel van Opa Jan en zelfs zijn gebit ligt op tafel. Over één van de boeken van Opa Jan gaan we voorlezen. We gaan de schilderijen bekijken van de kunstschilder Marius van Dokkum. Ouders krijgen koffie of thee, kinderen krijgen limonade en een kleurplaat mee naar huis. Als je wilt kun je na afloop Opa Jan boeken of Marius van Dokkum kaarten, kalenders of puzzels kopen.
 
Zaterdag in september/oktober 2020
Van 14:30 tot ± 15:45 uur
Expositieruimte "De Mantel" 
Hornpad 19, 1619 BP Andijk
Entree € 7,75 per kind (ouders/verzorgers zijn gratis)
Doelgroep onderbouw basisonderwijs, opa's oma's en de rest van het gezin!
 
Alleen op reservering: via het inschrijfformulier op deze website
Bij de opmerkingen op het inschrijfformulier kunt u vermelden met hoeveel (kind)eren en begeleiders u naar de kinderlezing toe komt.
Bij deze activiteit komt u op eigen gelegenheid, parkeren is gratis. 

Nieuws vanuit de Brede School

Vanwege het Corona virus zijn alle buitenschoolse activiteiten gestopt tot 1 september 2020.  Wij houden je op de hoogte op deze activiteiten pagina.
 
De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd wordt voor het merendeel uitgevoerd door de Blauwe Schuit Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks. Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel en Drama onder leiding van Phyllis Kneefel. 
 
Pieter Chattellon verzorgt het muzikale onderwijs op de basisscholen onder de vlag van de Brede School. In september is er een voorleestraining voor groep 6 in de bibliotheek. Wij organiseren samen met Espeq Technieklessen voor de bovenbouw en de Tech-mobiel op school. In samenwerking met het verzorgingshuis Noorderlandhuis bieden wij activiteiten aan waarbij jong en oud samenkomt. Na schooltijd is er dit jaar een cursus Frans voor kinderen en zijn er diverse creatieve middagen bloemschikken. We maken drones en leren drone vliegen, bezoeken een kinderlezing expositie Marius van Dongen en natuurlijk is er de jaarlijkse marsepein sint knutsel workshop. In samenwerking met de werkgroep avondvierdaagse Hoogkarspel liggen er weer leuke routes klaar voor deze jaarlijkse editie!

De Paraplu helpt!

Het coronavirus slingert onze samenleving plotseling in een onzekere tijd.

Om verspreiding tegen te gaan, heeft Brede School de Paraplu alle activiteiten geannuleerd tot ten minste 1 juni.

De straten worden steeds leger, we raken gewend aan maatregelen, houden anderhalve meter afstand, blijven zoveel mogelijk thuis, wassen handen tot ze uitdrogen en barsten.

Maar wij barsten niet. Wij helpen elkaar en denken om elkaar!
Omzien naar elkaar betekent in deze tijd niet bij elkaar op bezoek gaan, maar even bellen, appen, briefje in de bus of boodschappen doen. Kunnen wij u digitaal ontmoeten? Brede School de Paraplu is er voor iedereen! Wij blijven bereikbaar voor hulpvragen of gewoon een praatje

E-mail adres: info@bredeschooldeparaplu.nl