Franse taalles voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

Je ouders leerden vroeger nog 'Papa fume une pipe et maman fait la cuisine'. Nu is het aan jou de beurt, en dan wel op een veel leukere manier! Straks kun jij je ouders laten zien hoe het moet: op vakantie 'une bière' bestellen voor papa of 'un verre de limonade' voor je broertje of zusje? 
Dat is na deze cursus een eitje voor jou!
 
Samen gaan we op een leuke en laagdrempelige manier aan de slag met het leren van de Franse taal. Dit is geen stoomcursus Frans, maar een toffe activiteit waarbij jij in een veilige omgeving de eerste stappen kunt zetten naar het leren van de Franse taal! Aan het eind van de cursus is het voor ons het belangrijkst dat je aan het eind van de cursus met zelfvertrouwen kunt laten zien wat je geleerd hebt en daar vooral plezier in hebt gehad. Heb je deze cursus eerder gedaan? Dan ben je gevorderd, je kunt gewoon meedoen!
 
Data: vrijdag 20, 27 september 2019
vrijdag 4, 11 oktober 2019
vrijdag 1, 8, 15, 22 november 2019
Tijd: 15:45 tot 16:45 uur
Doelgroep: groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs
Locatie: Brede School de Paraplu
Adres: Sluisweg 4, 1616 RT Hoogkarspel
Deelname: € 20,- voor 8 lessen, betaling graag contant en bij aanvang van de 1e les
Reserveren: www.bredeschooldeparaplu.nl
 
Tijdens de kunstmarkt Alpino op het Raadhuisplein op zaterdag 15 juni speelt jullie nieuwe leraar Jan Slijkerman en zijn band: "Jean et les copains" van 13. 00 uur tot 16.00 uur. Zij spelen Franstalige nummers, 4 sets van in totaal 36 nummers. Kom vooral kijken en kom alvast in de Franse stemming!

Ouder en kind adviseurs in uw gemeente

Voor vragen of zorgen over opgroeien en opvoeden.
Wie zijn uw Ouder Kind Adviseur? Caroline van Duuren is er voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en hun ouders/verzorgers. Elles Keuper is er voor de kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders/verzorgers.
 
Wat doen zij? Zij bieden:
• Opvoedondersteuning aan ouders, bijvoorbeeld bij opvoedingsproblemen of bij ingrijpende gebeurtenissen zoals een overlijden of een echtscheiding;
• kinderen een luisterend oor en geeft steun en tips;
• ondersteuning aan de peuter- en basisschool, bijvoorbeeld door mee te denken/praten over kinderen waar zorg om is (alleen met toestemming van de ouders);
• hulp en ondersteuning aan ouders bij het doorverwijzen naar andere hulpverlening.
 
Voor wie is de Ouder Kind adviseur? Voor álle ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Snel en goed bereikbaar: zij bezoeken elke peuter- én basisscholen in de gemeente Drechterland. Toegankelijk en informatief: zij organiseren de aanschuiftafels. Caroline bezoekt de koffieochtendjes op peuterscholen. Elles doet het inloopspreekuur op aantal scholen.
 
Wanneer een Ouder Kind adviseur? Bij vragen of zorgen over opvoeden en opgroeien. De Ouder Kind adviseur biedt advies én hulp en laat niet los tot geregeld is wat nodig is voor het kind.
 
Hoe meldt U zich aan? Zonder verwijzing kunt u zich aanmelden via de peuter of basisschool of direct bij de Ouder Kind adviseur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor verdere informatie staan zij u graag te woord. Een terugkoppeling naar school is niet verplicht, maar wel wenselijk in het belang van uw kind.
 
Contactgegevens zijn:                                                                       
c.vanduuren@drechterland.nl  T: 0647462377                  
elles@opvoedpakket.nl  m:0646442726
 
GRAS GROEIT NIET SNELLER DOOR ER AAN TE TREKKEN,
wél door goede voeding en ruimte om te groeien!

Nieuws vanuit de Brede School

De activiteiten onder schooltijd worden klassikaal aangeboden door de Brede School. Wij vragen hiervoor geen eigen bijdrage. Voor activiteiten en cursussen na schooltijd vragen wij meestal wel een eigen bijdrage. U kunt ons programma vinden op de website en in de nieuwsbrief van de basisscholen. Het programma onder schooltijd is een samenwerking tussen de Brede School en de Blauwe Schuit in Hoorn. Voor elke doelgroep is er een bijpassende lesreeks.
 
Algemeen Dansante Vorming onder leiding van Phyllis Kneefel. Textiele Werkvormen onder leiding van Gretie Stelling. Striptekenen door docent Paul Stoel. Dramalessen onder leiding van Phyllis Kneefel. Ook geeft pieter Chattellon al weer heel wat jaren muziekles aan alle basisscholen in Hoogkarspel onder de vlag van Brede School de Paraplu. In september staat er een voorleestraining in de bibliotheek op het programma voor alle groepen 6 en krijgt de bovenbouw techniekles van Espeq.
 
Na schooltijd kun je dit jaar bij ons meedoen met; weerbaarheid trainingen voor de bovenbouw, diverse knutselmiddagen, bloemschikken, drones maken en leren drone vliegen, spellenmiddagen bij het Noorderlandhuis en de marsepein sint knutsel workshop. Ook organiseren projectgroepen van de Brede School jaarlijks terugkerende evenementen zoals de Avondvierdaagse in Hoogkarspel.

Muziekles onder schooltijd

Muziekleraar Pieter Chattellon geeft via de Brede School al een aantal jaar muziekonderwijs op het Skitteljacht, Mr. Spigtschool en 't Kerspel. Pieter Chattellon is begonnen in 1983 via Muziekschool SOW en Gerard Boedijn als saxofoonleraar. Op dit moment geeft hij kinderen van zowel de onder als bovenbouw les onder schooltijd. Verwacht het komende schooljaar leuke muzikale projecten onder schooltijd!